Sunday, January 13, 2013

Sup Ayam+Ayam Goreng



 
Menu kami hari nie...aku ni xdela pndai masak sgt pn..baru nk belajr2 masak...almklumlah aku ni ank bongsu dlm kuage, sume bnde family yg buat..masak my mom n my sis..basuh baju, lipat baju..semuanye lah..mase aku dok KIAS brulah nk brdikari.tu pn kt sana xboleh masak sbb dok asrama. kt cni barula start blejar mask..tu pn yg simple2 jer...sup, masak merah, masak kicap, paprik, gulai putih n lain2 as simple as i cn do..hr ni kwn aku Hidayah, dia cakp nk mkn lauk ayam..so aku mmbonceng ngn k.su p Rukoh beli ayam... thn aku msaklah sup ayam + ayam goreng semmpu aku...  bolehlar dr xmakn tu kn?huk3 aku klu mask memng xsuke ramai2 kt dapur, rimas..aku suka mask sorang2, xde bunyi banyk mulut.. aku memng nk blajar masak..tp aku memng fail klu bab masak yg brsantan ni, cam mask gulai kari, masak lemak putih..bukn sebb xleh buat..boleh jer klu buat, tp aku memng xske masak bnde nie...sbbnye aku xbrape suka msakan cm nie..xtaulah... sbb tu lah klu kt umh, my mom suka sagt masak kari ayam, sayur lemk putih..alamaknyer muncung sedepa la aku..klu sup hari2 xper...aku suka...msak sayur air ke, gulai tempoyak ker, msak kicap ker...yg brkuah cm ni aku suka..tp klu yg brsantan memng xsuka..sesekali tu bolehlar..sbb tu lah setiap kali aku msak, aku memng xkn masak yg brsantan nie..setiap minggu round menu yg same jer..huk3 seingat aku 2x je aku msak yg brsantan nie...gulai kuning ikan, dgn sayur gulai putih..tu pun taun lepas masa k.maniza masih ade kt aceh nie... lpas tu dah x.. hu3 selamat mnjamu selera semua..aku memngla da kenyang melantak td..hehe..peace yo!!!

2 comments:

  1. weits.. sodap ape masak lemak..

    ReplyDelete
  2. huhu..da sy xsuke nk wt cm ne...staun 2 kali boleylah nk buat,. tp klu hri2, tiap2 minggu, tiap2 buln, memng xlah..huhu tp klu mmber nk makn, buat kn jer lah...:D yg pnting, jgn mkn yg brlemak sgt, jg badn tough..haha

    ReplyDelete